Приветствую Вас Гость | Сегодня Четверг, 28.03.2024, 13:45 | RSS
Главная | Форум | О сайте | Регистрация | Вход
Меню сайта

Разделы материалов
Жизнь советской общины [3]
История советской нации [11]
Советское мировоззрение [7]
Другие страны и народы [6]

Газета"Коммунист"

НЕЙРОСОЦ – мир будушего!

Главная » 2008 » Июнь » 26 » Акция по возобновлению Вечного огня на Мемориале Славы в городе Суммы.
Акция по возобновлению Вечного огня на Мемориале Славы в городе Суммы.
08:14
25.06.2008 г. Президент Всеукраинской ассоциации общественного здоровья Лищинский А.И. вручил на открытии сессии Сумского горсовета депутатам следующий текст.

WORLD FEDERATION OF PUBLIC HEALTH ASSOCIATIONS

ВСЕУКРАІНСЬКА АСОЦІАЦІЯ СУСПІЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я
All-Ukrainian Public Health Association

Звернення до сесії Сумської міської ради 5-го скликання

Вих. № С – 306/18
від 24 червня 2008 р.

Шановний пане голова міськради!
Шановні депутати Сумської міської ради!
Як ви знаєте зі СМІ, 15 травня 2007 р. у центрі м.Суми розпочалася акція за поновлення на Меморіалі Слави в обласному центрі Вічного вогню, який було загашено ще у 2002 році.
В результаті проведення акції було зібрано, як і планувалося, одна тисяча підписів сумчан з вимогою до міської власті припинити неподобство на Меморіалі.
Але ви, шановні, ПРОІГНОРУВАЛИ вимогу виборців.
За місяць до виборів у Верховну раду, а саме 31 серпня, голова облдержадміністрації, використовуючи момент, здійснив героїчний вчинок – при великому скупченні представників своєї партії, преси та деякої кількості ветеранів та школярів він запалив Вічний вогонь, вилучив для оплати газу кілька тисяч гривень із виборної казни своєї партії. При цьому головний чиновник заявив прилюдно, що тепер полум’я вогню буде горіти, не згасаючи, бо сам Вічний вогонь – це мовби питання зовсім не недостатку коштів, а недостатку поваги до тих, хто загинув та до ветеранів.
Міська влада, як відомо, ПРОІГНОРУВАЛА цей захід.
Ясна річ, це був банальний піар голови облдержадміністрації перед виборами, що незабаром підтвердилося: через кілька тижнів вогонь було загашено, ніхто з обласних можновладців цього "не помітив", і його горіння у постійного режимі не поновлено до цього часу.
Але зараз я говорю про позицію не обласної, а саме міської влади, бо Меморіал Вічної слави торкається пам’яті саме загиблих жителів міста і знаходиться, як відомо, саме на балансі міста, а не тої чи іншої партії.
А позиція міської влади, як свідчить час, і досі полягає у тому, щоб продовжувати ІГНОРУВАТИ вимогу до неї найбільш свідомих жителів міста – не грайтеся, шановні, з Вогнем!
Для громадськості міста не пройшло непоміченим, що незважаючи на мої неодноразові
усні та письмові звернення до влади перед міськими сесіями щодо порушення питання про виділення коштів на газ, ніхто з вас, шановні, це питання на сесії не порушив.
Тільки не треба казати, що мовби у бюджеті немає коштів. На феєрверки з приводу чи без приводу у вас є кошти, а на збереження пам’яті Героїв коштів немає?
Але не буду у котрий раз давити на вашу, вповні зрілих людей, свідомість, нагадувати про європейську практику та норми моралі у цьому питанні.
Цим листом заявляю, що якщо ви ПРОІГНОРУЄТЕ вимогу сумчан і цього разу - не поставите питання про виділення коштів на газ на голосування, то ми будемо вимушені ужити наступних заходів: розповсюдити великим багатотисячним тиражем серед сумчан список міських депутатів, не звертаючи увагу на їх партійну ознаку, з зазначенням школи, яку він закінчив, року закінчення школи та прізвища класного керівника у старших класах.
І хай кожному з вас, можливо, буде потім соромно перед своїми вчителями, перед сумчанами, перед дітьми, перед пам’ятью загиблих Героїв-земляків, на Суд до яких кожний з нас, раніше чи пізніше, але все однак прийде.

З повагою,
Від покоління „діти війни”

Президент Всеукраїнської асоціації суспільного здоров’я Олександр Ліщинський
Подпись/Печать

На обратной стороне листа с вышеприведенным текстом размещена на всю страницу большая фотография постамента, на котором воин с мечом, а перед постаментом вместо розетки с Вечным огнём зияет дыра. По фотографии помёщен текст стихотворения "Вечный огонь".

Категория: Жизнь советской общины | Просмотров: 2151 | Добавил: Серж_Грей | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Июнь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Поиск

Советский плакат

Наш опрос
После развала СССР народ Украины стал стабильно и стремительно сокращаться. В чем причина?
Всего ответов: 613

Левые сайты

Полезные ссылки

Статистика

Copyright Sovetia © 2024Сайт управляется системой uCoz